TUVAlta eväitä tulevaisuuteen

Koulutus alkaa 15.8.2022 ja päättyy 26.5.2023.

Opiskelu

TUVA eli tutkintokoulutukseen valmentava koulutus on hyvä vaihtoehto sinulle, jolla ei ole vielä opiskelupaikkaa ammatillisessa koulutuksessa tai lukiossa tai opintosi ovat keskeytyneet. TUVAlla saat lisää aktiivista miettimis- ja valmistautumisaikaa.

Koulutuksen aikana tutustut ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen. Samalla pohdit omia tavoitteitasi ja laadit suunnitelman niiden toteuttamiseksi. Tähän saat ohjausta sekä ryhmässä että henkilökohtaisesti.

TUVA-koulutuksessa sinulla on mahdollisuus kohentaa taitojasi perusopetuksen oppiaineissa ja korottaa perusopetuksen päättötodistuksen arvosanoja. Lisäksi parannat oppimaan oppimisen taitojasi, jotta selviät paremmin toisen asteen koulutuksessa.

Opiston TUVA jatkaa kymppiluokan perinteitä ja panostaa erityisesti lukuaineiden korottamiseen omien kokeneiden opettajien voimin.

Pääsyvaatimukset ja haku

Koulutus alkaa 15.8.2022 ja päättyy 26.5.2023 (tai henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti). Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutukseen haetaan yhteishaussa 22.2.-22.3.2022. Tarkemmat tiedot koulutuksen sisällöstä, hakuajasta ja valintakriteereistä julkaistaan opiston www-sivuilla syksyn 2021 aikana.

Maksut

Opetus, oppikirjat ja lounas koulupäivinä (ma-pe) ovat maksuttomia.

Voit anoa asumisoikeutta opiston asuntolassa (yhden hengen huoneen lisämaksu on 30e/vko). Asumisoikeus yhden hengen huoneissa myönnetään vain täysi-ikäisille opiskelijoille. Asumisoikeuden saaneilla myös asuminen, aamupala ja päivällinen koulupäivinä ovat maksuttomia.