Suomen kielen kesäkurssi

Kesäkurssi kesällä 2022.

Tarkemmat tiedot julkaistaan keväällä 2022.

Kurssi kestää 6 viikkoa. Kurssilla on opetusta maanantaista perjantaihin viisi tuntia päivässä. Juhannusaatto on etäopiskelua.

Kurssi sopii niille, jotka haluavat harjoitella suomen kieltä intensiivisesti kesän aikana.

Kesäkurssilla harjoitellaan kaikkia kielitaidon osa-alueita: puhumista, kuuntelemista, kirjoittamista ja lukemista. Kesäkurssilla opiskelu ei tapahdu vain luokassa, vaan opiskelua tapahtuu myös ulkona, kaupungilla ja vierailukohteissa tilanteen salliessa. Lisäksi kohennetaan opiskelijoiden tieto- ja viestintäteknisiä opiskelutaitoja. Suomen kielen lähtötaso kurssille on A1.2.

Yksi kesäkurssin ryhmistä on suunnattu opiskelijoille, jotka ovat siirtymässä aikuisten perusopetuksen päättövaiheeseen tai ovat jo opiskelleet päättövaihetta jonkin aikaa tai muuten tarvitsevat suomen kielen lisäksi opiskelutaitojen kohentamista. Ryhmässä opiskellaan suomen kielen lisäksi mm. tekstitaitoja, kirjoittamista, toiminnan suunnittelua ja ongelmanratkaisutaitoja. Tämän ryhmän suomen kielen lähtötaso on A2.1.

Pääsyvaatimukset ja haku

Kesäkurssille voivat hakea ne, joilla on kotikunta Suomessa. Turvapaikanhakijat eivät voi hakea tälle kurssille. Lähtötaso noin A1.2. Kurssi ei sovi luku- ja kirjoitustaidottomille.

Kurssin alussa uusille opiskelijoille järjestetään tasokoe, jonka perusteella opiskelijat jaetaan tasoryhmiin.

Maksut

Kurssi on ilmainen.