You are currently viewing Opiskelijan mielipide

Opiskelijan mielipide

Sayed Jawad Sadat muutti Suomeen Afganistanista neljä vuotta sitten. Ensin hän asui Kuopiossa, mutta muutti sitten Turkuun. Sayed on viihtynyt opistolla hyvin. Aikaisemmin autokorjaamossa työskennellyt Sayed haluaa suorittaa nykyisten opintojensa jälkeen ensin peruskoulun ja jatkaa sitten opiskelua autoalalla ammattikoulussa.

Perulainen Jessica Mallma kertoo tulleensa Suomeen korkeatasoisen koulutuksen takia. Hän aloitti yliopistossa opiskelemalla taloustieteitä, mutta ymmärsi tarvitsevansa myös parempaa suomen kielen taitoa. Jessica nauttii yhteisestä toiminnasta luokkakavereiden kanssa – opiskelijat ovat käyneet mm. keilaamassa ja pelaavat joka viikko yhdessä sählyä. Jessica haluaisi työskennellä logistiikka-alalla, koska hänellä on siitä aikaisempaa työkokemusta.

Gambialainen Musa Mansally on asunut Suomessa noin vuoden. Opiston koulutuksen hän löysi suomalaisen vaimonsa kautta. Musa kehuu opetuksen tasoa. Opintojen ohella hän treenaa jalkapalloa yhdessä Turun Palloseuran kanssa.

Afganistanilainen Shafigha Heidari on todella tyytyväinen opetukseen. Hän kertoo, että opiston opettajat ovat ystävällisiä ja rauhallisia. Shafigha toimii henkilökohtaisena avustajana ja käy auttamassa vanhuksia sekä hoitamassa lapsia. Perusopetuksen suorittamisen jälkeen hän haluaisi jatkaa opintojaan hoiva-alalla.

Kambodzalainen Mom Chhoeut on asunut Suomessa kolme vuotta. Mom sanoo opiskelevansa mukavassa ryhmässä, mutta suomen kieli tuntuu välillä vähän vaikealta. Hän haluaisi työskennellä jatkossa lasten parissa.

Ghanalainen Amartey Amarh on asunut Suomessa vasta vuoden. Hän kokee, että opiston monikulttuurisessa ympäristössä kaikki oppivat jotain toisiltaan. Tauluja maalaava ja rumpua soittava Amartey haluaisi jatkossa toimia musiikin opettajana.

Raslo Al Sharkat halusi opiskella suomen kieltä Turun kristillisellä opistolla, koska täällä on hänen mukaansa hyvät opettajat ja kivoja opiskelijoita. Raslo haluaa oppia suomen kielen niin hyvin, että hän voisi jatkaa lukioon ja jatko-opintoihin asti. Haaveissa siintää arkkitehdin ura.