Yhteisellä matkalla -luentosarja

Turun NNKY ja Turun kristillinen opisto järjestävät yhdessä luentosarjan ”Yhteisellä matkalla”. Sarjan aloittaa kahden luennon kokonaisuus TOIVOA KORONAKEVÄÄSEEN.

keskiviikkona 7.4.2021 klo 18.00-19.00
tiistaina 11.5.2021 klo 18.00-19.00

”Vuosi sitten, hallituksen eristäytymismääräyksen seurauksena, muutuin aktiivisesta eläkeläisestä eristäytyneeksi vanhukseksi.”
Suuria mullistuksia, kontaktien välttämistä ja etäyhteyksiä. Tartuntalukuja, rokotetoivoa- ja pettymyksiä, rajoituksia, pelkoa, ahdistusta. Kuulostaako tutulta? Koetko itsesi ahdistuneeksi, turhauttaako, tuntuuko ennen mielekäs, toiveikas elämä menetetyltä. Lohdutuksen sana: et ole yksin. Tule kuulemaan, miten saat toivon takaisin. Miten omia voimavaroja voi lisätä ja miten nähdä valoa ja toivoa koronasta huolimatta.

Psykologi, työnohjaaja ja hengellinen ohjaaja Eeva-Kaija Lemmetyinen alustaa aiheesta kahdessa etäluennossa. Luennot järjestetään Teamsissa. Luennot ovat osallistujille maksuttomia.

Ilmoittautuminen 6.4.2021 mennessä: tk-opisto.fi/kurssit


Arkku vai uurna? Mitä musiikkia hautajaisiin? Milloin on lupa surra tai lopettaa sureminen? Miten kohdata menetyksen kokenut tuttu? Miten pukeutua hautajaisiin? Miten ekologisuus huomioidaan hautajaisissa? Mm. näitä kysymyksiä pohditaan syksyn luennoilla teemalla ”Suomalainen hautauskulttuuri”. Hautauskulttuuria tarkastellaan eri näkökulmista asiantuntijoiden johdattelemana.

Syksyn luennot järjestetään vallitsevasta koronatilanteesta riippuen NNKY:n toimitiloissa Turun keskustassa (Vähä Hämeenkatu 12, 20500 Turku), tai etänä. Ilmoittautumislinkit ja tarkempi ohjelma julkaistaan kesän kuluessa.

Syksyn luentojen ajankohdat:
18.8., 15.9., 20.10., 20.11. ja 15.12.2021

Ilmoittautuminen 11.8.2021 mennessä: tk-opisto.fi/kurssit