You are currently viewing Retkelle! / Osa 3. Talviretkeilyn perusteet

Retkelle! / Osa 3. Talviretkeilyn perusteet

10.1.2023 alkaen. 3.osa Talviretkeilyn perusteet; kolme webinaaria sekä kolmen päivän vaellus Seitsemisen kansallispuistossa.

Koulutus koostuu kolmesta erillisestä kurssista, jotka voi suorittaa kaikki, tai vain jonkin osion. Jokaiseen kurssiin sisältyy retki luontoon. Kurssin teoriaosuudet pidetään Teamsin kautta. Teams-osuudet ovat pakollisia retkille osallistuville. Voit myös osallistua pelkästään nettikurssille.

Tavoitteet ja sisältö: Kurssilla opit kaikki ne talviretkeilyn perustaidot, joita tarvitset retkeillessäsi omatoimisesti Suomen luonnossa mm. talviretkivarusteet, reitin suunnittelu talvella ja suunnistus, tulenteko ja turvallisuus retkellä. Kurssin jälkeen sinulla on valmiudet liikkua talvella turvallisesti ja itsenäisesti. Tätä kautta sinulla on paremmat valmiudet ohjata ryhmiä retkellä.

Kohderyhmä: Kaikki retkeilytaidoista kiinnostuneet. Kurssilla osallistuvilta vaaditaan peruskuntoa ja -terveyttä.

Opettaja: Kurssin opettajana toimii luonto- ja eräopas Niina Heikkilä. Niinalla on vankka kokemus luontoretkeilystä eri puolella Suomea eri vuodenaikoina. Niina opettaa retkeilyn saloihin mielenkiintoisella ja käytännönläheisellä työotteella. Niinan seikkailuja voi seurata Instagram/Facebook Luontoninnun rinkassa.

Välineet: Osallistujat huolehtivat retkellä tarvittavien retkeilyvälineiden hankinnasta/vuokraamisesta. Kurssilla saa vinkkiä varusteiden hankintaan. Retkien aikana osallistuja huolehtii omista ruoistaan.

Vakuutukset: Järjestäjällä on vastuuvakuutus. Osallistujien kannattaa hankkia oma tapaturmavakuutus.

Webinaarit:
10.1.2023 klo 18-20 Talviretkeilyn varusteet
17.1.2023 klo 18-20 Talviretkeilytaidot
24.1.2023 klo 18-20 Talviretkeilyn turvallisuus

Osallistujat huolehtivat retkellä tarvittavien retkeilyvälineiden hankinnasta/vuokraamisesta. Kurssilla saa vinkkiä varusteiden hankintaan. Retkien aikana osallistuja huolehtii omista ruoistaan. Osallistujilta edellytetään peruskuntoa ja -terveyttä.

Vaellus: 17.-19.2.2023
Vaellus alkaa 17.2.2023 klo 10 Seitsemisen kansallispuistossa ja päättyy 19.2.2023. Vaellamme ahkion kanssa noin 10 – 20 km riippuen lumiolosuhteista. Yöpyminen tapahtuu omissa teltoissa. Retken aikana käydään käytännössä läpi webinaarissa käytyjä asioita ja syvennät samalla tietämystäsi talviretkeilystä.

Ryhmän koko: max 15 osallistujaa.

Hinta: 330€.

Ilmoittautuminen 19.12.2022 mennessä: tk-opisto.fi/kurssit