You are currently viewing Retkelle! / Osa 2. Selviytyminen luonnossa

Retkelle! / Osa 2. Selviytyminen luonnossa

11.10.2022 alkaen. 2.osa Selviytyminen luonnossa; kaksi webinaaria sekä kahden päivän retki Varsinais-Suomen alueella.

Koulutus koostuu kolmesta erillisestä kurssista, jotka voi suorittaa kaikki, tai vain jonkin osion. Jokaiseen kurssiin sisältyy retki luontoon. Kurssin teoriaosuudet pidetään Teamsin kautta. Teams-osuudet ovat pakollisia retkille osallistuville. Voit myös osallistua pelkästään nettikurssille.

Tavoitteet ja sisältö: Lähde vuoden pimeimpänä aikana metsään oppimaan luonnossa selviytymisen taitoja ja hiljentymään tulen äärelle marraskuiseen luontoon. Perehdymme tulen tekoon eri tavoin, kokeilemme erilaisia selviytymistaitoja ja teemme nuotiolla ruokaa.

Kohderyhmä: Kaikki retkeilytaidoista kiinnostuneet. Kurssilla osallistuvilta vaaditaan peruskuntoa ja -terveyttä.

Opettaja: Kurssin opettajana toimii luonto- ja eräopas Niina Heikkilä. Niinalla on vankka kokemus luontoretkeilystä eri puolella Suomea eri vuodenaikoina. Niina opettaa retkeilyn saloihin mielenkiintoisella ja käytännönläheisellä työotteella. Niinan seikkailuja voi seurata Instagram/Facebook Luontoninnun rinkassa.

Välineet: Osallistujat huolehtivat retkellä tarvittavien retkeilyvälineiden hankinnasta/vuokraamisesta. Kurssilla saa vinkkiä varusteiden hankintaan. Retkien aikana osallistuja huolehtii omista ruoistaan.

Vakuutukset: Järjestäjällä on vastuuvakuutus. Osallistujien kannattaa hankkia oma tapaturmavakuutus.

Webinaarit:
11.10.2022 klo 18-20 Selviytyminen luonnossa
18.10. klo 18-20 Tulen teko, nuotioruoat

Retki: 5.-6.11.2022
Retki alkaa lauantaina klo 10 ja päättyy sunnuntaina klo 14. Tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin. Majoittuminen tapahtuu joko omissa teltoissa tai kurssilla saatavissa muissa majoitteissa. Osallistujat huolehtivat retkellä tarvittavien retkeilyvälineiden hankinnasta/vuokraamisesta. Retken hintaan sisältyy 5.11. päivällinen nuotiolla. Muista ruoista osallistuja vastaa itse. Osallistujilta edellytetään peruskuntoa ja -terveyttä.

Ryhmän koko: max 15 osallistujaa.

Hinta: 250€.

Mahdollisuus yöpyä ennen retkeä tai retken jälkeen 33€/2hh/yö ja 45€/1hh/yö.

Ilmoittautuminen 27.9.2022 mennessä: tk-opisto.fi/kurssit