Retkelle! / Osa 1. Retkeilyn perustaidot

5.4.2022 alkaen. 1.osa Retkeilyn perustaidot; kolme webinaaria sekä retki Kurjenrahkan kansallispuistossa.

Koulutus koostuu kolmesta erillisestä kurssista, jotka voi suorittaa kaikki, tai vain jonkin osion. Jokaiseen kurssiin sisältyy retki luontoon. Kurssin teoriaosuudet pidetään Teamsin kautta. Teams-osuudet ovat pakollisia retkille osallistuville. Voit myös osallistua pelkästään nettikurssille.

Tavoitteet ja sisältö: Kurssilla opit kaikki ne retkeilyn perustaidot, joita tarvitset retkeillessäsi omatoimisesti Suomen luonnossa mm. retkivarusteet, reitin suunnittelu ja suunnistus, tulenteko ja turvallisuus retkellä. Kurssin jälkeen sinulla on valmiudet liikkua turvallisesti ja itsenäisesti. Tätä kautta sinulla on paremmat valmiudet ohjata ryhmiä retkellä.

Kohderyhmä: Kaikki retkeilytaidoista kiinnostuneet. Kurssilla osallistuvilta vaaditaan peruskuntoa ja -terveyttä.

Opettaja: Kurssin opettajana toimii luonto- ja eräopas Niina Heikkilä. Niinalla on vankka kokemus luontoretkeilystä eri puolella Suomea eri vuodenaikoina. Niina opettaa retkeilyn saloihin mielenkiintoisella ja käytännönläheisellä työotteella. Niinan seikkailuja voi seurata Instagram/Facebook Luontoninnun rinkassa.

Välineet: Osallistujat huolehtivat retkellä tarvittavien retkeilyvälineiden hankinnasta/vuokraamisesta. Kurssilla saa vinkkiä varusteiden hankintaan. Retkien aikana osallistuja huolehtii omista ruoistaan.

Vakuutukset: Järjestäjällä on vastuuvakuutus. Osallistujien kannattaa hankkia oma tapaturmavakuutus.

Webinaarit:
5.4.2022 klo 18-20 Retkeilyvarusteet
12.4.2022 klo 18-20 Retkeilytaidot: pukeutuminen, suunnistus, tulenteko
19.4.2022 klo 18-20 Turvallisuus retkellä

Retki: 14.-15.5.2022
Retki alkaa la klo 10 Kurjenrahkan kansallispuistossa ja päättyy su klo 15 samaan paikkaan. Majoittuminen tapahtuu omissa teltoissa. Vaelluksen pituus on noin 15–20 km. Retken aikana käydään käytännössä läpi webinaarissa opittuja retkeilytaitoja ja syvennetään osaamista. Osallistujilta edellytetään peruskuntoa ja -terveyttä.

Osallistujat huolehtivat retkellä tarvittavien retkeilyvälineiden hankinnasta/vuokraamisesta sekä retken aikana syötävistä ruoista.

Retken aikana tarjotaan kaurapaistos (maidoton, gluteeniton) ja kahvi/tee.

Ryhmän koko: max 15 osallistujaa.

Hinta: Osa 1. 250€, osa 2. 250€, osa 3. 330€. Jos osallistut kaikkiin, yhteishinta 800€.

Ilmoittautuminen 22.3.2022 mennessä: tk-opisto.fi/kurssit