Oopperalaulun mestarikurssi

31.5.-4.6.2021

Kurssi sisältää henkilökohtaisen laulutunnin päivittäin sekä korrepetitiotunnit pianistin (Pauli Jämsä, Bonnin oopperan Studienleiter) kanssa kahtena päivänä. Lisäksi päiviin sisältyy luentoja/ keskustelutilaisuuksia koelauluista, pääsykokeista, agentuureista jne. Kurssin lopuksi järjestetään päätöskonsertti Maarian keskiaikaisessa kirkossa. Opettajana toimii oopperalaulaja Erik Rousi.

Kurssin hinta 350€ sisältäen opetuksen. Mahdollisuus ostaa aamiainen 7€ ja lounas 8€ erikseen. Majoitus (sis. aamiaisen) 33€/2hh/yö/hlö tai 45€/1hh/yö/hlö.

Ilmoittautuminen 16.5.2021 mennessä: tk-opisto.fi/kurssit


Erik Rousi

Erik Rousi on tunnettu vahvasta, mutta samalla kauniista bassobaritoniäänestään. Hänen ohjelmistonsa kattaa teoksia laajaa-alaisesti barokki- ja lied-musiikista aina raskaaseen saksalaiseen romanttiseen oopperaan. Rousin vokaalitekniikka on saanut tunnustusta “suvereenina” ja “vakuuttavana,” kun taas hänen tulkintojaan on luonnehdittu “erittäin vahvoiksi” ja “salin energialla ja lämmöllä täyttäviksi”.

Rousi oopperaohjelmisto kattaa rooleja kuten: Rocco (Beethoven: Fidelio), Raimondo (Donizetti: Lucia di Lammermoor), Melisso (Händel: Alcina), Le Roi (Massenet: Cendrillon), Nettuno (Monteverdi: Il ritorno d’Ulisse in patria), Caronte (Monteverdi: L’Orfeo), Colas (Mozart: Bastien und Bastienne), Don Alfonso (Mozart: Così fan tutte), Il Commendatore (Mozart: Don Giovanni), Figaro (Mozart: Le nozze di Figaro), Lautsprecher (Ullmann: Der Kaiser von Atlantis), Daland (Wagner: Der fliegende Holländer) ja Kaspar (Weber: Der Freischütz).

Kausi 2020/2021 tarjoaa Erikille todella kiinnostavan uuden haasteen, kun hän pureutuu keskeiseen bassobaritoniohjelmistoon laulaen Scarpian (Puccini: Tosca), Amfortaksen (Wagner: Parsifal) ja Wotanin (Das Rheingold) roolit. Kaudella 2021/2022 Rousia kuullaan Raimondona (G. Donizetti: Lucia di Lammermoor), Priester Fotiksena (B. Martinu: Griechische Passion), Guranoffina (K. Rathaus: Fremde Erde), Frankina (J. Strauss II: Die Fledermaus), Der Wandererina (R. Wagner: Siegfried) ja Wotanina (R. Wagner: Die Walküre).

Erik Rousi tunnetaan myös konserttilaulajana ja ahkerana lied-musiikin tulkitsijana. Lied-musiikissa hän on paneutunut erityisesti F. Schubertin suuriin laulusarjoihin, joita hän on esittänyt laajalti eri puolilla Eurooppaa. Kaudella 2020/2021 Rousin konserttiohjelmistoon lukeutuvat mm. Ach Gott, vom Himmel sieh darein (Bach), Christ lag in Todes Banden (Bach), Ich habe genug (Bach), Wie schön leuchtet der Morgenstern (Bach), Requiem (Mozart), Die schöne Müllerin (Schubert) ja Winterreise (Schubert).

Nuoresta iästään huolimatta Rousi on päässyt työskentelemään lukuisten huipputason artistien, kuten Dmitry Bertmanin, Christian von Götzin, Dietrich Hilsdorfin, Peter Konwitchnyn, Gustav Kuhnin, Niels Muusin, Ilmo Rannan, Adrian Sylveenin ja Ariel Zuckermannin, kanssa.

Rousi on opiskellut Wienin kaupungin musiikkiyliopistossa prof. KS Angelika Kirchschlagerin oppilaana ja Metropolia AMK:ssa prof. Seppo Ruohosen ja Marjut Hannulan ohjauksessa. Raskaampaa bassobaritoniohjelmistoa hän on harjoitellut Juha Uusitalon kanssa. Opettajana Rousi on toiminut mm. Greve Opera Academyssä Italiassa, sekä on opettanut yksityisesti lukuisia nuoria laulajia.

Laulajantyönsä ohella Erik Rousi toimii sekä Eurajoki Bel Canton että Lemin musiikkijuhlien taiteellisena johtajana.

Hänen taiteilijanuraansa ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Niilo Helanderin säätiö, Paulon säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.