Läheinen tutuksi tarinan avulla

#

2.–3.2.2019

Kouluttaja YTM, ohjaaja Anne Välinoro.

Mikä on se piirre, mikä erottaa minut muista? Kuinka kerron itsestäni kiinnostavasti?

Kurssilla katsotaan aluksi Anne Välinoron 20 minuuttinen lyhytelokuva "Karvan verran", jossa 86-vuotias nainen tarkastelee itseään poikkeuksellisen kiharien hiustensa kautta. Onko tappurapää hänelle riesa vai voimavara? Ja miten pitkälle minäkuvaamme vaikuttaa ulkoinen eheys? Mitä häpeämme ja mistä olemme salaa ylpeitä?

Elokuvassa naiset kolmessa polvessa pohtivat suhdettaan hiuksiinsa ja karvoihin.

Elokuvan herättämin ajatuksin jatketaan draamaharjoitteisiin, joilla tuetaan tarinankerrontaa, tuodaan kuuluville omia vahvuuksia ja kätkettyjä piirteitä. Ääni- ja liikeimprovisaatioilla unohdetaan virallinen minä ja mennään leikin kautta asiaan. Toisena kurssipäivänä aletaan valmistella omia, muutaman minuutin esityksiä ja puheenvuoroja. Esityksen voi tehdä myös parin kanssa. Käsikirjoitusluonnoksia työstetään yhdessä ja opettaja videoi haluttaessa harjoituksia ja esitykset.

Kurssi soveltuu erinomaisesti vapaaehtoistyötä tekeville ikäihmisille tai viriketoimintaa järjestäville ohjaajille, jotka itseään säästämättä jakavat energiaansa. Kurssi sopii myös kaikille ikäihmisten omaisille ja läheisille, jotka haluavat löytää yli sukupolven käydyistä keskusteluista tarinan ja aiheita esitykseen.
Kurssi soveltuu erinomaisesti vaikkapa ikääntyneelle äidille ja hänen tyttärelleen yhdessä käytäväksi.
Kurssilaisten toivotaan tuovan mukanaan yhden itselleen tärkeä esineen.

Kurssille mahtuu enintään 12 osallistujaa, jotta kaikki voisivat saada henkilökohtaista ohjausta.

Kurssin opettaja Anne Välinoro on työskennellyt reilut parikymmentä vuotta kulttuuritoimittajana ja teatterikriitikkona Aamulehdessä Tampereella. "Karvan verran" on hänen ensimmäinen elokuvansa.
Toimittajan työn ohessa hän on käsikirjoittanut, sovittanut ja ohjannut esityksiä ammattiteattereihin. Välinoron kirjoittama teos "Mikä rooli - näyttelijä Tampereelta" (2013) on osana kurssimateriaalia.

Kurssin hinta on 125€. Lisämaksusta kurssilaisten on mahdollista varata ilmoittautumisen yhteydessä majoitus opistolta: 33€/hlö/2hh tai 45€/1hh. Kurssin hinta opiston omille opiskelijoille on 20 €.

Ilmoittautuminen 18.1.2019 mennessä: https://wilma.tk-opisto.fi/browsecourses

Olemme teihin yhteydessä ilmoittautumisajan päätyttyä.

TIEDUSTELUT
- kurssisihteeri Helena Stenman
helena.stenman@tk-opisto.fi; 0400 597 787

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisajan puitteissa. Sen jälkeen, vähintään 24 t ennen kurssin alkua tapahtuneesta peruutuksesta peritään 20 % kurssimaksusta. Myöhemmin peruutetusta tai kokonaan peruuttamatta jätetystä ilmoittautumisesta perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.