Korjaavan perhetoiminnan kurssi

#


23.–25.1.2019 ja 18.–19.9.2019. Yksi askel kerrallaan - Korjaava perhetoiminta seurakunnan työssä 5 op.

Koulutuksessa käsitellään kriisien ja traumojen käsittelyä perheen elämänkaarella ja perheiden korjaavia toimintamalleja. Keskeiset sisällöt: Kriisin ja trauman vaiheet perheiden elinkaarella. Perheiden psykososiaalisen tuen merkitys. Seurakunnan työntekijän rooli perheiden tukemisessa. Dialogisuus työntekijän ja perheen välillä. Verkostoyhteistyö oman seurakunnan sekä muiden toimijoiden kanssa. Toiminnalliset ja voimannuttavat menetelmät perhetyössä. Työtavat: asiantuntijaluentoja, toiminnallisia menetelmiä sekä yksilö- ja ryhmätyöskentelyä. Orientoiva ennakkotehtävä, kehittämistehtävä ja kirjallisuutta.

Osaamistavoitteet:
Osallistuja osaa hyödyntää työssään tietoa kriisien ja traumojen synnystä ja niiden vaikutuksista elämään. Osallistuja osaa toimia erilaisten perheiden, esimerkiksi maahanmuuttajaperheiden parissa ja osaa käyttää ja soveltaa erilaisia perhetyön toimintamalleja ja kehittää seurakunnan perhetyötä.

Osallistumismaksu:
140 € (sisältää molempien koulutusjaksojen koulutuksen ja ohjelmaan merkityt ruokailut), lisämaksusta mahdollista majoittautua opistolla 2hh (30€/hlö/yö), 1hh (45€/yö). Täysihoitohinta koko opintojaksosta 295€ sisältää lisäksi majoituksen 1hh ja päivällisen 3 koulutuspäivänä.

Ilmoittautuminen 8.11.2018 mennessä: https://wilma.tk-opisto.fi/browsecourses
Olemme teihin yhteydessä ilmoittautumisajan päätyttyä.

TIEDUSTELUT
- kurssisihteeri Helena Stenman
kurssipalvelut@tk-opisto.fi; 0400 597 787

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta viikkoa ennen kurssia. 50 % kurssimaksusta peritään 2-6 päivää ennen kurssia tapahtuvasta peruutuksesta, 0-1 vrk ennen kurssia tulee maksaa täysi maksu (poikkeus: sairaustodistus, jolloin maksua ei peritä).