Ilo irti vasusta

#

18.3. ja 2.9.2019

Koulutuksessa tutustutaan uuden varhaiskasvatuslain myötä päivitetyn Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden (Vasu) rakenteeseen ja sisältöön. Vasu ohjaa valtakunnallisesti varhaiskasvatuksen sisällöllistä toteuttamista ja velvoittaa yhteiskunnan varhaiskasvatuksen eri muotoja huomioimaan sen omassa toiminnassaan. Seurakuntia Vasu koskettaa edelleen yhteistyön näkökulmasta, mutta on myös suositeltavaa, että seurakuntien varhaiskasvatuksessa noudatetaan Vasun periaatteita.

Koulutuksessa työntekijä tutustuu Vasu-asiakirjaan pedagogisena työvälineenä ja oppii hyödyntämään asiakirjan periaatteita omassa työssään. Lisäksi työntekijä syventyy pohtimaan Vasussa määriteltyä arvoperustaa sekä lapsikäsitystä ja sen myötä lapsen hyvän elämän edellytyksiä. Koulutuksesta työntekijä saa konkreettisia välineitä työhön kirkon varhaiskasvattajana ja kehittää myös omaa työtänsä Vasun pohjalta. Toteutus yhdessä Turun arkkihiippakunnan kanssa.

Kouluttajat: Mari Korhonen ja Leena Haarala, Turun kristillinen opisto

Kohderyhmä: Varhaiskasvatuksen ohjaajat, lastenohjaajat, papit

Osallistumismaksu: 60e, sisältää aamupalan, lounaan ja päiväkahvit molempina päivinä. Jos osallistuu vain toiseen päivään niin osallistumismaksu 40e. Opistolla on mahdollisuus yöpyä lisämaksusta 33e/2hh/hlö tai 45e/1hh.

Ilmoittautuminen 28.2.2019 mennessä https://wilma.tk-opisto.fi/browsecourses

Olemme teihin yhteydessä ilmoittautumisajan päätyttyä.

TIEDUSTELUT
- kurssisihteeri Helena Stenman
kurssipalvelut@tk-opisto.fi; 0400 597 787

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta viikkoa ennen kurssia. 50 % kurssimaksusta peritään 2-6 päivää ennen kurssia tapahtuvasta peruutuksesta, 0-1 vrk ennen kurssia tulee maksaa täysi maksu (poikkeus: sairaustodistus, jolloin maksua ei peritä).