You are currently viewing Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot – Hae koulutukseen

Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot – Hae koulutukseen

Koulutus alkaa 28.8.2023 ja kestää noin 8 kk.

Suunnitteletko lääketieteen, hammaslääketieteen tai eläinlääketieteen opintoja?
Jäikö opiskelupaikka vielä saavuttamatta ja haluat lisää valmiuksia tuleviin valintakokeisiin?
Kehitä opiskelutekniikkaasi ja kertaa lukion biologian, kemian ja fysiikan oppisisällöt.

Lääketiede on yliopistojen tarjoamista koulutusohjelmista yksi haastavimmista. Hyvien työllistymismahdollisuuksien ja arvostetun ammatin vuoksi koulutusohjelmaan pyrkii joka vuosi useita tuhansia hakijoita.

Koulutuksen sisältö

Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot kehittävät luonnontieteellistä ajattelua ja vahvistavat opiskelijoiden tietämystä lääketieteen valintakokeen keskeisissä oppiaineissa. Koulutuksessa paneudutaan valintakokeissa tärkeisiin aihealueisiin ja käydään läpi lukion fysiikan, kemian ja biologian opetussuunnitelmien mukaiset asiasisällöt. Koulutuksen tavoitteena on antaa hyvät valmiudet lääketieteen alan valintakokeisiin ja kehittää opiskelijoiden analyyttistä ajattelua. Opinnoista on hyötyä myös hakiessasi muille luonnontieteellisille aloille, kuten farmasiaan, biokemiaan ja biolääketieteeseen.

Koulutus koostuu pääasiasiassa luento-opetuksesta, laskuharjoituksista sekä itsenäisestä työskentelystä. Loppukeväästä valmentaudutaan tuleviin pääsykokeisiin. Kahdessa biologian kurssissa (Elämän kemia ja Genetiikan perusteet) käytetään englanninkielistä oppikirjaa. Hyvä englannin taito on eduksi näillä kursseilla.

Kurssin opetusmateriaalia täydentäväksi itseopiskelumateriaaliksi on mahdollista hankkia Mafynetti-materiaali alennettuun hintaan. Opisto maksaa osan Mafynetin kustannuksista ja saat sen käyttöön 250 euron lisämaksusta. Mafynetin arvo erikseen ostettuna on 595 e. Edun saat kun opiskelet TKO:n lääketieteen opintoihin suuntaavassa koulutuksessa koko koulutuksen ajan.

Opiskelu linjalla on kokopäiväistä ja opetusta on keskimäärin 25 tuntia viikossa.

Opiskelupaikan vastaanottaminen Turun kristillisessä opistossa ja linjan suorittaminen ei vaikuta korkeakouluhakuun. Opiskelun jälkeen voi hakea korkeakouluun ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakevana kevään 2024 yhteishaussa.

Pääsyvaatimukset ja haku

Pääsyvaatimuksena on ylioppilastutkinto tai vähintään kolmen vuoden opiskelu peruskoulun jälkeen ja suosituksena lukion pitkät oppimäärät biologiassa, fysiikassa ja kemiassa.

Hakuaika alkaa 1.5. ja päättyy 12.7.2023. Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Opiskelijat valitaan hakemuksen sekä lukion biologian, fysiikan ja kemian oppiaineiden loppuarvosanojen ja suoritettujen kurssien määrän (huomioidaan biologian ja kemian osalta max 5 kurssia ja fysiikan osalta max 7 kurssia) sekä näiden aineiden ylioppilastutkinnon arvosanojen perusteella.

Hakemuksia käsitellään ja opiskelijavalintakirjeitä postitetaan hakuajan päätyttyä. Opiskelijavalinnan tuloksista ilmoitetaan sekä sähköpostitse että postitse lähetettävällä kirjeellä. Hakuajan päättymisen jälkeen voi tiedustella mahdollisia vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja.

Haun ongelmatilanteissa ota yhteys haku@tk-opisto.fi tai 02 4123 500.

Maksut

  • Kirjautumismaksu: 50 €, joka hyvitetään viikkomaksuissa.
  • Opetus: 80 € / työviikko (lounas sisältyy hintaan). Työviikkoja on 32, joten opetuksen kokonaishinta on 2 560 €. Kokonaishinta ei sisällä vapaaehtoista Mafynetti Lääkis Itseopiskelupakettia.
  • Opiskelija voi anoa asumisoikeutta opiston asuntolassa. Asuminen: 55 € / työviikko / 2 hengen huoneessa ja 85 € / työviikko / 1 hengen huoneessa (hinnat sisältävät aamiaisen ja päivällisen).

Opintoihin on mahdollista hakea KELA:n opintotukea.