opiston opiskelijoita.

Kauppiksella luodaan vahva perusta jatko-opinnoille

Kaupallisen alan korkeakouluopinnoista ei kannata jäädä vain haaveilemaan, jos ovet eivät ensimmäisellä kerralla auenneet tai oma ala tuntuu vielä epävarmalta. Opiston korkeakouluopintoihin valmistavat linjat Oikis, Lääkis ja Kasvit saivat viime syksynä rinnalleen Kauppiksen.

Lauri Kivikoskelle Kauppis oli suunnanmuutos. – Lukion jälkeen hain muutaman kerran oikeustieteelliseen ja kun ovet eivät auenneet, alkoi epäilyttää, yritänköhän oikealle alalle. Nyt olen todella innostunut kansantaloustieteestä, Lauri kertoo ja kehuu kurssin opettajaa Henri Salokangasta Turun yliopiston taloustieteen laitokselta. – Hän osaa selittää vaikeatkin asiat selkein esimerkein, yhtyy Vilma Rämö kehuihin.

Vilma lähti opiskelemaan Kauppikselle kansanopistossa opiskelleen äitinsä suosituksesta. – Kansanopistossa oli kuulemma viihtyisää ja opiskelu antoisaa, joten päätin kokeilla. Enkä ole katunut. Täällä on voinut keskittyä opiskeluun, sillä asuntolassa on rauhallista eikä ole turhia houkutuksia ihan lähellä, Vilma kertoo.

Opiskelutaidot ja matematiikka haltuun

Sekä Vilman että Laurin mukaan pieni ryhmä (= 14 opiskelijaa) takaa sen, että opinnoissa on mahdollista saada yksilöllistä tukea. – Esimerkiksi matematiikassa asioita väännetään vaikka rautalangasta ja aina voi kysyä, Lauri sanoo.

Linjan suunnitellut, tällä hetkellä äitiyslomaileva historian ja yhteiskunnallisten aineiden opettaja Milla Lindström kertoo paneutuneensa juuri ongelmallisiksi koettuihin aiheisiin. – Esimerkiksi talousmatematiikan kurssi ei kuulu pitkän matematiikan sisältöihin lukiossa, mikä taas voi koitua kohtalokkaaksi pääsykokeissa, joissa vaaditaan soveltavaa osaamista, Milla kertoo ja lisää vielä, että linjalla panostetaan myös opiskelutaitojen vahvistamiseen.

Monenlaisia urapolkuja

Ensi syksynä Lauri suuntaa kauppakorkeakouluun ja Vilma ammattikorkeakouluun. Koulutusmahdollisuuksia ja työtehtäviä on kaupallisella alalla monenlaisia. – Erityisesti rahoitusalalla on kiinnostavia tehtäviä, mutta yrittäjyyskin kiehtoo, Lauri pohdiskelee. Vilmaa puolestaan odottaa työpaikka metallialan perheyrityksen talousosastolla. Vuoden opinnot Kauppiksella, erilaiset kurssit yritysjuridiikasta markkinointiin ja matematiikkaan, antavat vahvan perustan kaupallisen alan osaamiselle.

Teksti: Laura Tikkanen