Koulunkäynninohjaajan tutkintoon valmentava koulutus

Kesto: 10.1.-27.5.2022.

Haluatko opiskella koulunkäynninohjaajaksi?
Tarvitsetko lisää suomen kielen kirjallista osaamista?
Tavoitteletko ammattitutkintoa?

Kohderyhmä: Kasvatus- ja ohjaus­alalle motivoituneet ja soveltuvat henkilöt, joilla on hyvä suomen kielen taito, mutta tarvitsevat lisää kielen opiskelua tutkinnon suorittamiseksi.

Koulutuksessa opit:

  • Lisää suomen kieltä, luetun- ja kuullun ymmärtämistä, kirjoittamisen valmiuksia sekä kykyä osallistua ryhmätöihin ja keskusteluihin.
  • Tietoa suomalaisesta kasvatuskulttuurista ja koulutusalasta.
  • Tietoa kasvatusalan ammateista, erityisesti koulun­käynnin­ohjaajan työstä sekä kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon suorittamisesta.

Opiskelu on päätoimista. Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus suorittaa Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala.

Lähiopetusta on päivittäin 20 tuntia viikossa ja sen lisäksi itsenäisiä kirjallisia tehtäviä. Työelämässä oppimisen jakso perusopetuksessa, iltapäivätoiminnassa tai päiväkodissa oman kiinnostuksen mukaan huhti-toukokuussa kolmen viikon mittaisena.

Pääsyvaatimukset

Pääsyvaatimuksena on soveltuvuus alalle, riittävä yleissivistävä koulutus kotimaasta tai Suomesta sekä riittävä suomen kielen taito (kielitaitotaso A2). Alan työkokemus katsotaan eduksi.

Hakijoiden soveltuvuus alalle ja kielitaito testataan 24.11.2021. Soveltuvuuskokeeseen lähetetään erillinen kutsu sähköpostitse.

Jos olet kiinnostunut koulutuksesta, ota yhteyttä opintotoimistoon viimeistään 19.11.2021 mennessä:
haku@tk-opisto.fi, puh. 0400 597 742, 040 710 4481

Lisätiedot: