Muskaripolulta kuorotielle – koulutuspäivät pienten laulajien ohjaajille

#

23.–24.3.2018 (0,25 op)

Koulutuksessa syvennytään erityisesti 5-8 v. pienten laulajien ohjaamiseen lapsikuorotoimintaan johdattelevassa muskarikuorotoiminnassa. Perjantain koulutuspäivä on suunnattu pienten kuorolaisten ohjaajille, kanttoreille, lastenohjaajille, varhaisiän musiikkikasvattajille. Lauantaina kurssilaiset pääsevät valmistamaan esitystä ja esiintymään yhdessä paikallisten muskarilaisten ja lapsikuorolaisten kanssa erillisessä Lasten musiikkijuhliin liittyvässä Muskarikuoropäivässä. Koulutusviikonlopun tavoitteena on antaa eväitä muskarilaisten johdattelemiseen mukaan lapsikuorotoimintaan seurakunnissa, yhdistyksissä ja musiikkioppilaitoksissa. Kouluttajiksi ovat lupautuneet mm. Mari Torri-Tuominen ja Heli Vapaakallio, jotka ovat muskarikuorotoiminnan edelläkävijöitä Suomessa. Yhteistyötahoina Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Turun konservatorio ja Nuorten kuoroliitto.

Osaamistavoitteet: Osallistuja osaa ohjata laulavaa lapsiryhmää äänenkäytön, laulun opetuksen, esityksen valmistamisen ja ryhmän hallinnan näkökulmista. Osallistuja saa tietoa muskari- ja lapsikuoroille soveltuvasta materiaalista ja osaa muokata sitä omalle lapsiryhmälleen sopivaksi. Koulutusviikonlopun tavoitteena on antaa eväitä muskarilaisten johdattelemiseen mukaan lapsikuorotoimintaan seurakunnissa, yhdistyksissä ja musiikkioppilaitoksissa.

Päivän aikana kokeneet kuorotoimijat ja lasten kanssa työskentelevät ammattilaiset jakavat ideoita ja materiaalejaan toisilleen ja pohtivat ratkaisua, kuinka muskaripolku jatkuisi kuorotielle. Ideoita testataan käytännössä lauantaina Lasten musiikkijuhliin liittyvät LAULUMATKA-päivän muskarikuoropajoissa, joissa valmistetaan Sigyn-salissa klo 16 esitettävä LAULUMATKA-konsertti.

PERJANTAIN KOULUTUSPÄIVÄN OHJELMA:
klo 11 koulutuksen aloitus
klo 11.15 Lauletaan ja liikutaan - lastentanssin opettaja Katariina Gonzalez Musiikkiopisto Arkipelag
klo 12.15 Kurkistus Espoon srk:n muskarikuorotoimintaan - Heli Vapaakallio, Espoon Tuomiokirkkoseurakunta
klo 12.45 LOUNAS
klo 13.30 Lapset laulutunneilla - laulusuzukiopettaja Leea Lahtela Turun Suzukikoulusta
klo 14.15 Tytöt on tyttöjä ja pojat poikia – kuorossakin? keskustelun vetäjänä Johanna Hartikainen – CCI-koulutuskuoro
klo 14.45 PÄIVÄKAHVI
klo 15 Kävely Maarian kirkolle
klo 15.15 - 16.45 Otetaan tila haltuun uusin lauluin - Jenni Urponen ja Mari Torri-Tuominen) paikka Maarian kirkko
klo 16.45 paluu opistolle
klo 17-19 Päivän koonti Laulumatka -ohjelmiston äärellä musisoiden ja sitä työstäen lauantain muskarikuoropajoja varten. ILTAPALA

Osallistumismaksu vain perjantai 60€, vain lauantai 40, molemmat päivät 75€. Täysihoito (sis. majoituksen 2hh) 105 €.

Ilmoittautuminen 9.3.2018 mennessä https://wilma.tk-opisto.fi/browsecourses.


LAULUMATKA - muskaripolulta kuorotielle;
muskarikuoropäivä nykyisille ja tuleville lapsikuorolaisille

LAUANTAI 24.3.2018 paikka Turun konservatorio, Linnankatu 60

Muskarikuoropäivän runkokuoroina toimivat Turun konservatorion lapsikuoro Pikkurella ja Espoon seurakunnan muskarikuoro. Kuoroleiripäivään voivat osallistua kaikki ennakkoon ilmoittautuneet 5 - 8 -vuotiaat. Ennakkoilmoittautuminen 13.3. mennessä. Ilmoittautumislinkki löytyy 15.2. alkaen Turun konservatorion ja Turun kristillisen opiston verkkosivuilta sekä Lasten musiikkijuhlien esitteestä.
Osallistumismaksu 10 €/lapsi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja sisältää osallistumisen kuoropäivään, sekä lounaan ja välipalan. Lasten huoltajat voivat myös ostaa 10€ ruokalipun ilmoittautumisen yhteydessä.

LAUANTAIN MUSKARIKUOROPÄIVÄN OHJELMA
klo 9.30 – 10.30 Ilmoittautuminen ja ryhmiin jako Sigyn-salin aulatiloissa
klo 10.30 – 16.00
• 3 erilaista muskarikuoropajaa eri vetäjien seurassa. Pajoissa tutustutaan kuorotoimintaan ja valmistaudutaan yhdessä LAULUMATKA-konserttiin
• lounas ja välipala sisältyvät osallistumaksuun
• välitunneilla ja tauoilla lapsilla on mahdollisuus osallistua Turun ammatti-instituutin lähihoitajaopiskelijoiden vetämiin leikki- ja puuhapajoihin ja tarvittaessa lepäillä lepohuoneessa
• päivä päättyy klo 16 LAULUMATKA -konserttiin Sigyn-salissa. Konsertissa esiintyy päivän aikana syntynyt n. 100 laulajan Laulumatka-kuoro johtajineen. Ilmaiskonsertti on osa Lasten musiikkijuhlien ohjelmaa.

Olemme teihin yhteydessä ilmoittautumisajan päätyttyä.

TIEDUSTELUT
- kurssisihteeri Helena Stenman (kurssimaksut, majoitukset ja ruokailut, ilmoittautumiset ja peruutukset)
kurssipalvelut@tk-opisto.fi; 040 710 4483
- koulutussuunnittelija Terhi Lehtovaara (koulutuspalvelut ja -yhteistyö, kurssien sisältö ja lisätiedot)
terhi.lehtovaara@tk-opisto.fi; 0400 597 787

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisajan puitteissa. Sen jälkeen, vähintään 24 t ennen kurssin alkua tapahtuneesta peruutuksesta peritään 20 % kurssimaksusta. Myöhemmin peruutetusta tai kokonaan peruuttamatta jätetystä ilmoittautumisesta perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.