Laulupiirtäminen osana toiminnallista prosessia - Laulupiirtämisen jatkokoulutus

#

13.4.2018 klo 9-16

Laulupiirtäminen osana toiminnallista prosessia on laulupiirtämisen jatkokoulutus, jossa päästään sukeltamaan syvemmälle menetelmään sekä sen käyttöön osana eri-ikäisten lapsiryhmien moniaistista kokonaisprosessia ja oppimista. Koulutuksessa opitaan tietenkin myös iso repullinen uusia piirtämislauluja, jotka yhdessä Perusteet-laulujen kanssa muodostavat laajan kokonaisuuden eri oppisisältöteemoihin sopivia prosesseja ja harjoitteita erilaisine työtapoineen. Olitpa omassa laulupiirtäjyydessäsi jo pitkällä tai vielä matkan alussa, koulutus antaa varmasti paljon uusia ideoita, intoa ja inspiraatiota omalle laulupiirtäjän polullesi.

Koulutuspäivän aikana laulupiirtäminen nivoutuu osaksi tarinoita, liikettä, leikkejä ja musiikillista ilmaisua virittäen kaikki aistit mukaan yhteiseen seikkailuun. Matkaamme laulupiirtäen vedenalaisesta maailmasta aina avaruuteen saakka, käsittelemme oppimisen alueita kynäilyn ja kaveruuden kiemuroista veden kiertokulkuun ja vuodenaikojen vaihteluun. Pohdimme yhdessä laulupiirtäjyyttä ja laulupiirtämistä osana erilaisten ryhmien toimintaa ja erilaisissa käyttöyhteyksissä. Koulutus on toiminnallinen eli menetelmää koetaan yhdessä laulaen, piirtäen, leikkien ja liikkuen sekä yhdessä uutta luoden. Turun kristillisellä opistolla järjestettävässä koulutuksessa huomioidaan myös menetelmän käyttömahdollisuudet seurakuntien lapsiryhmissä esim. Raamatun tarinoiden yhteydessä.

KOULUTUKSEN KOHDERYHMÄT
Koulutus on laulupiirtämisen jatkokoulutus, johon osallistuaksesi toivomme, että olet suorittanut Laulupiirtämisen perusteet -koulutuksen. Koulutus on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen ammattilaisille, lastenohjaajille ja perhetyöntekijöille, musiikki- ja taidepedagogeille sekä erityistä tukea tarvitsevien lasten parissa toimiville ammattilaisille, kuten erityisopettajille, puhe-, toiminta- ja musiikkiterapeuteille.

KOULUTUSMATERIAALI
Koulutusta vastaa nettipohjainen Laulupiirtämisen jatko -materiaali nuotteineen, toimintavinkkeineen ja instrumental-äänitteineen sekä Laulupiirtäen lammelta avaruuteen cd-levy. Materiaali ei sisälly koulutuksen hintaan.

KOULUTTAJA
Menetelmän kehittäjä, lauluntekijä Minna Lappalainen, Laulau Oy; minna.lappalainen@laulau.fi

Ilmoittautuminen 31.3.2018 mennessä https://wilma.tk-opisto.fi/browsecourses

Kurssin hinta 125 €, sisältää koulutuksen ja ohjelmaan liitetyt ruokailut (aamukahvi, lounas, päiväkahvi).

Kahden kurssin yhteishinta, mikäli osallistut myös peruskoulutukseen pe 9.2.2018 215€.

Olemme teihin yhteydessä ilmoittautumisajan päätyttyä.

TIEDUSTELUT
- kurssisihteeri Heidi Sanevuori (kurssimaksut, majoitukset ja ruokailut, ilmoittautumiset ja peruutukset)
kurssipalvelut@tk-opisto.fi; 040 710 4483
- koulutussuunnittelija Terhi Lehtovaara (koulutuspalvelut ja -yhteistyö, kurssien sisältö ja lisätiedot)
terhi.lehtovaara@tk-opisto.fi; 0400 597 787

PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisajan puitteissa. Sen jälkeen, vähintään 24 t ennen kurssin alkua tapahtuneesta peruutuksesta peritään 20 % kurssimaksusta. Myöhemmin peruutetusta tai kokonaan peruuttamatta jätetystä ilmoittautumisesta perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.